[...] 3 razy w tygodniu siłka plus granie w piłkę suplementacja: mam MASS UP ale jeszcze nie biorę Posiłek 1 7:00 1 szklanka mleka 0,5% płatki owsiane 100g 3 jaja Bilans: ilość 500g ,kcal 689g , białka 37g ,tłuszcze 23g ,węglowodany 81g Posiłek 2 10:00 w szkole pierś z kurczaka 85g ryż biały parbooiled 100g gotowane warzywa Bilans: [...]
[...] jego aktywności i płci , będzie przyjmować 2g białka na kg wagi ciała czyli : 2x80 = 160g białka A jak wiemy 1g białka to ~4 kcal na g, więc : 4x160 =640 kcal a więc to ilość kcal jaką musimy dostarczyć z białek Następnym makroskładnikiem są węglowodany ich ilość nasz "model" ustanowił na 120g co daje nam w kcal : 4x120 =480kcal [...]
[...] = Dap = Xp - Xk/Xp X 100% Współczynnik strawności rzeczywistej = Dt = Xp - (Xk - Xko)/ Xp X 100% Gdzie: Xp- ilośc skł odżywczego spożytego z badanym pokarmem Xk- ilość danego skł wydalonego z kałem Xko- ilość danego składnika wydalona z akłem przy żywieniu dietą pozbawioną tego skł INNĄ prostszą metodą wskaźnikową jest metoda z [...]
[...] spalającymi się węglowodanami, np. z ryżem, żeby już mieć szybką i pożywną potrawę dla kulturysty. Taka potrawa jest dobra zwłaszcza przed treningiem, aby zapewnić większą ilość energii. Marchewka – mało kalorii, za to bogactwo beta-karotenu, który wspomaga system odpornościowy. Nikomu nie trzeba tłumaczyć, co oznacza słaba odporność [...]
to bzdura akurat, że się z tym masz bujać do końca życia im więcej białka (zwłaszcza pochodzenia odzwierzęcego sery, jakieś przetwory, ale także zbyt duża ilość samych białek jaj) tym więcej odpadów w organiźmie, w wyniku rozpadu białka. jakieś napady na słodycze to w pierwszej kolejności nie odżywiony mózg - żółtka z jaj dobrej jakości w [...]
[...] zawartość białka trzeba już sobie samemu obliczyć. Dokładność pomiaru to 10%, jest 72%(+/-10) z 80% białka w produkcje, wiec daje to spory przedział, ale można szacować że ilość białko została zaniżona do 60-70%. Nie ma tego w artykule. Ale tym razem nie ma nic o frakcjach białka, ile jest WPC a ile pszenicy. Jak na "Przewodnik konsumenta" to [...]
[...] oraz tworzenie mostków dwusiarczkowych -S-S- , powstających pomiędzy dwiema resztami cysteiny w łańcuchu (patrz niżej). o Struktura czwartorzędowa białka - opisuje ilość i wzajemne ułożenie podjednostek cząsteczkowych (pojedynczych łańcuchów) białek. 2. Właściwości fizykochemiczne Białka nie posiadają charakterystycznej dla siebie [...]
Lidia znów masz pełno nabialu w swojej diecie: jogurt, twarog, mleko rano, spora wiekszosc ludzi reaguje zle na nabial i o ile w malej ilosci nie powoduje kloptow o tyle w takiej jest niezdrowy. Co innego gdybys miala dostep do świeżego - niepasteryzowanego mleka, a tak jesz biala martwa substancje, która prócz podrażniania jelit nic tobie nie [...]
[...] z życiorysu i nie ma przerw. Czuję się paskudnie, bo pół nocy umierałam z bólu podbrzusza, wspaniały czas, wspaniały. Nie miałam ochoty na ten nocny posiłek, ale wtedy ilość jedzenia, to byłaby już masakra i wiem, że takie dni będą się zdarzały niestety (stety też, bo to oznacza dużo pracy ;p). A jeszcze mi się wydaje, że jak nie jem dużo [...]
[...] białkowych(tutaj zadbamy o nasycone tłuszcze których nie można całkowicie wyeliminować, powinny stanowić 10-20% zapotrzebowania na tłuszcze(według najnowszych zaleceń ilość nasyconych tłuszczy nie powinna przekraczać 10%, ale myślę, że osoby aktywne fizycznie mogą, a czasem muszą pozwolić sobie na większą ilość) i tak jak powiedziałem same [...]
No tak Goral, dzieki za info :) Generalnie po zjedzeniu bialka enzymy trawienne musza pociac je na kawalki zlozone z dwoch-trzech lub pojedynczych aminokwasow.Mala ilosc jednego lub kilku aminokwasow egzogennych w posilku zmniejsza aktywnosc biologiaczna zawartego w nim bialka.Naprzyklad jezeli wiekszosc bialka w pozywieniu pochodzi z produktow [...]
A jaki bilans zerowy chesz przyjąć? I jakie proporcje skladnikow w diecie? Sprawa jest prosta mozesz zaczac mozliwosci cyklicznych zmian jest wiele , powiedzmy od 2000kcal jako zero 1,2 tydz odejmujesz 200kcal i jedziesz na 1800kcal, nastepne 2 tyg 200kcal i jedziesz na 1600kcal i ostatnie 2 tyg albo znow -200kcla, albo zostajesz bo chudniesz w [...]
waga*24=bmr bmr* wsp aktywności= zapotrzebowanie wsp aktywnosci znajdziesz w temacie podanym wyzej przezemnie, lub zastosuj 1,3 od tego co ci wyjdzie daj -100kcal pozniej 2,2*waga*=ilosc g bialka 2,0*waga=ilosc g ww ilosc g bialka*4 + ilosc g ww *4=kcal z B i WW od zapotrzebowania ktore ci wczesniej wyszlo odejmij powyzsze obliczenia kcal na [...]
[...] się tylko produkty z mleka krowiego. Może zabrzmi to trochę śmiesznie co teraz napiszę, ale idąc tym tokiem myślenia waszego nie daj boże niech w białku znajdzie się śladowa ilość kału albo innego syfu a wasz doktorek napisze, że przecież producent nic deklarował, że w produkcie nie ma kału itp. Albo inaczej , mam poważną alergię na białko jaj, w [...]
Ilość zestawów w tej części wynosi 20. Ale – jak wspomniałem kilka zdań wcześniej – te podobne produkty nie są rozdzielone – tak więc naprawdę tych zestawów, bazujących na każdym innym produkcie może być i koło 100/lub więcej! Jeśli mamy 3 sztuki białka + 4 sztuki carbo w 1 zestawie – to dla tego 1 zestawu [...]
Jako19 jajca dalem jak przekaske ale masz racje - dam do 2-ego posilku niwix wiem ze napiszesz 'on ciagle swoje' ale tak: mleko caly czas ograniczam - w DT jest 150-170ml a w DNT tylko 80ml max z 1 porcaj bialka uwazam ze to nie jest powalajaca ilosc - a o ile poprawia smak boczek sniadanie w formie jajca na bekonie mi wchodza okropelnie ilosc [...]
[...] Chodzę spać ok.00:00-00:30 TYM RAZEM WYCHODZI: B - 239g (2.9g/1kg masy ciałą) T - 102g (1.24g/1kg mc) W - 336g (4.1g/1kg mc) KCAL - 3212kcal W diecie uwzględnij duuużą ilość warzyw, dodaj omege, witaminki oraz zadbaj o odpowiednią proporcję tłuszczy. - gdzie jeszcze MCT dorzucić? mam go 800ml narazie , a w rozpisce tylko przed treningiem [...]
[...] mięsa, po umyciu i osuszeniu, zaleca się najpierw obsmażyć je. na gorącym tłuszczu (obramienie), aby ścięła się warstwa białka na powierzchni. Potem można dodać niewielką ilość wody i dusić na małym ogniu pod przykryciem. Ścięte białko, dzięki obsmażaniu, chroni mięso przed przenikaniem do sosu nadmiernych ilości substancji wyciągowych i [...]